Spiru Haret - Sigla

Colegiul National de Informatica "Spiru Haret", Suceava


Str: Zorilor, Nr: 17, Telefon: 40-0230-513399, Fax: 40-0230-512603, e-Mail: cnish_sv@yahoo.com


"Pasiunea TA, misiunea noastra !"




Informatie


VIA O Noua Provocare pentru Colegiul National de Informatica ''Spiru Haret''
www.via-consiliere.ro

      Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, în calitate de Partener si Profiles International SRL, în calitate de Beneficiar, au finalizat selectia institutiilor de învatamânt si a echipelor locale de proiect, în cadrul proiectului "VIA-Vocatie, Interese, Autocunoastere si dezvoltare, drumul catre succesul profesional", contract de finantare POSDRU/90/2.1/S/63742 - proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - ''Investeste în Oameni!''.
      Colegiul National de Informatica ''Spiru Haret'' Suceava este singura institutie de învatamânt preuniversitar din Suceava selectata alaturi de alte doua licee din regiunea nord-est si universitatile ''Stefan cel Mare'' Suceava si ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iasi. Echipa Colegiului este formata din: profesor Virginel Iordache - directorul Colegiului, profesor Gabriela-Rodica - directorul adjunct al Colegiului, profesor Loredana Bodnar - consilier educativ si profesor Gabriela Grigoras.
      Implementarea proiectului ''VIA - Vocatie, Interese, Autocunoastere si dezvoltare, drumul catre succesul profesional'' vine sa completeze obiectivul Colegiului nostru: ''Pasiunea TA, misiunea noastra!'' prin îmbunatatirea serviciilor de orientare si consiliere profesionala facilitând ghidarea viitorilor absolventi în consultarea bazei de date cu meserii si evidentierea profilului psihologic vocational al elevilor prin aplicarea testelor.
      Implementarea serviciului de consiliere si orientare bazat pe TIC în colegiul nostru se va bucura de încredere si în rândul elevilor nostri, posibil viitori informaticieni.
     Beneficiarii activitatilor ce se vor desfasura în cadrul proiectului sunt elevii claselor din ciclul superior al liceului. Implicând activ, elevii în acest proiect, cu siguranta acestia vor raspunde mult mai facil la întrebari de genul: Cine sunt eu?; Încotro vreau sa ma îndrept?; Ce cariera mi-ar placea sa-mi aleg?; Ce am de facut pentru a ajunge unde îmi doresc?; Am calitatile necesare pentru a ajunge unde îmi doresc? Etc.
     Elevii afla astfel un lucru foarte important, ca orientarea scolara si profesionala reprezinta punctul cheie al întregii cariere pe care o persoana o dezvolta în existenta sa si mai ales afla ca exista metode stiintifice cu ajutorul carora se identifica un anumit traseu profesional, în functie de afinitati, aptitudini, dificultati si drumul ce trebuie parcurs pâna la succesul profesional.
      Prin activitatile proiectului, elevii vor beneficia de informatii corecte si suficiente despre profesii si domenii profesionale, cunoasterea realitatilor economice precum si a riscurilor si avantajelor profesionale.
      Corelarea cât mai eficienta între profilul psihologic vocational al elevului si caracteristicile angajatului mentionate în profesiograme, între aspiratiile acestuia si informatiile specifice ocupatiei rezultate tot din profesiograme permit corectarea optunilor scolare si profesionale formulate eronat si reorientarea prin serviciul inovativ de consiliere si orientare bazat pe TIC.
      Rezultatele aplicarii acestui proiect contribuie la rezolvarea partiala a unui deziderat al colegiului, acela de monitorizare a rutei profesionale a absolventilor si deci de cuantificare a activitatii desfasurate de profesorii diriginti si mai ales de consilierul scolar.
     Va doresc succes!
     

     Director,
     prof. Virginel IORDACHE

tumblr tracker