Spiru Haret - Sigla

Colegiul National de Informatica "Spiru Haret", Suceava


Str: Zorilor, Nr: 17, Telefon: 40-0230-513399, Fax: 40-0230-512603, e-Mail: cnish_sv@yahoo.com


"Pasiunea TA, misiunea noastra !"
Informatie


Dragi elevi,
Iata-ne astazi în fata unui nou început.
Acelasi început, dar mereu altul.
      Fiecare an de liceu aduce cu sine momente de neuitat. Se spune ca anii de liceu sunt cei de care ne aducem aminte cu cel mai mare drag peste ani. Din proprie experienta pot sa va spun ca asa este.
      Cei ce sunteti deja în clasa a zecea ati trecut de primul an. V-ati acomodat cu noii colegi, cu noul ritm si program si, desigur, v-ati cunoscut profesorii. În acest an veti avea ocazia, toti, sa va reîntâlniti cu dirigintii vostri, cu ai vostri colegi si cu alti profesori la noile materii din programa. Veti adauga în buchetul vietii un nou an, plin de evenimente frumoase si multe descoperiri.
      Elevii claselor a unsprezecea sunt la jumatatea calatoriei. Pasiti cu încredere în noul an si bucurati-va de fiecare clipa. Profitati de timpul liber pentru a va simti bine, însa, daca sunteti prevazatori, puteti deja sa va apucati sa învatati pentru examenul de bacalaureat, un examen ce are o foarte mare importanta în admiterea la facultate.
      Dragii mei elevi din clasa a douasprezecea, iata ca pentru voi inaugurez acum cel din urma an de liceu. Ati petrecut în aceasta institutie de învatamânt trei ani de zile care v-au format deja. Îmi aduc aminte de voi, în prima voastra zi de liceu, de privirile voastre senine, curioase, dar si putin tematoare poate. Toti erati însa încrezatori si încântati de ideea unei noi aventuri ce debuta în acel moment. În timpul scurs pâna acum am avut parte de multe clipe interesante. Ne-am bucurat împreuna cu fiece prilej oferit si am reusit sa trecem si peste toate încercarile si greutatile ivite. V-ati adaptat ritmului nostru si solicitarilor impuse de liceu. Va felicit pe toti pentru realizarile pe care le aveti deja si va urez mult succes în noul an - pentru voi ultimul de liceu. Nu uitati ca acesta e anul cel mai solicitant pentru voi. Va trebui sa optati clar pentru materiile la care veti sustine examenul de bacalaureat. În urma acestei alegeri va trebui sa învatati foarte bine programa acelor materii. Va sfatuiesc în acelasi timp sa nu neglijati celelalte materii. Asa cum spuneam, fiecare lucru nou predat la o materie va aduce un plus de cunostinte de care veti vedea ca veti avea nevoie în viata - mai devreme sau mai târziu...
     Elevilor de clasa a IX-a, cei mai mici dintre cei mici, le doresc BUN VENIT la colegiul nostru. Pentru voi incepe o noua perioada a vietii, poate cea mai importanta. Perioada cind veti face cele mai mari acumulari pentru cultura voastra generala.
     Pentru toti elevii Colegiului National de Informatica Spiru Haret, Suceava, mesajul meu este simplu : Va doresc sa aveti parte de un an scolar plin de realizari si satisfactii profesionale!
      Cadrelor didactice, colegilor mei, le spun ca in asprimea egoista a vremurilor, sa nu-si piarda încrederea, pentru ca noi, dascalii, ramânem slefuitorii spiritualitatii, iar truda noastra lasa urme adânci de întelepciune, de frumos si de adevar! Chiar daca Eminescu spunea: "O, întelepciune, ai aripi de ceara!", ea ramâne, totusi, cea mai frumoasa dintre comorile date omului de catre Dumnezeu, caci nimic nu îi face pe oameni mai buni decât întelepciunea si nimic mai rai decât simularea ei!
     Fiti, deci, întelepti!
      Va multumesc pentru eforturile pe care le-ati facut în anul scolar trecut spre binele scolii sucevene!
     Va multumesc pentru ca mi-ati oferit posibilitatea de a va fi aproape!
     Va doresc sa aveti parte de elevi constiinciosi, avizi de cunoastere, pentru ca am convingerea ca fiecare dintre d-voastra este o valoare care trebuie convertita în alte valori!
     Tuturor truditorilor scolii fara de care nimic nu s-ar putea face le multumesc pentru daruire, abnegatie si mai ales pentru rabdarea de a ramîne împreuna.
     Va doresc din inima multa sanatate si mult, mult succes!

     Director,
     prof. Virginel IORDACHE

tumblr tracker